38ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

38ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Σας ενημερώνουμε ότι το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 38ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Η Ελληνική Γλώσσα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 17-19 Μαρτίου 2023.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους απανταχού επιστήμονες της ελληνικής γλώσσας με την παρουσίαση όλων των μορφών και των λειτουργειών της και την ανάλυση των σημαντικότερων σταδίων εξέλιξής της από την εμφάνισή της μέχρι σήμερα. Θα παρουσιαστούν έρευνες και εισηγήσεις και θα γίνει μια γενικότερη συζήτηση για τη θέση της ελληνικής γλώσσας μετά τη διατύπωση της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία, ενδείξεις και αποδείξεις των φιλολόγων, των γλωσσολόγων και των γεωμυθολόγων καθώς και για την προσφορά της στον ελληνισμό και στην ανθρωπότητα με στόχο τη δημιουργία ενός νέου οράματος και τον σχεδιασμό της πορείας της στον 21ο αιώνα.

Οι βασικοί άξονες του συνεδρίου είναι:

Γλώσσα και φιλολογία · Γλώσσα και ιστορία · Γλώσσα και ελληνική εκπαίδευση · Ελληνική γλώσσα και διεθνικότητα · Γλώσσα και ειδικές ανάγκες · Γλώσσα και πολιτική · Γλώσσα και οικονομία · Γλώσσα και δημιουργία · Γλώσσα και τουρισμός · Γλώσσα και κρίση · Γλώσσα και θρησκεία . Γλώσσα και διδασκαλία . Γλώσσα και λογοτεχνία . Γλώσσα και επικοινωνία

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω Zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Ι.ΠΟ.Δ.Ε. στο Youtube: ipode gr για ελεύθερη παρακολούθηση.