Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε σημεία Συγκοινωνιακού Ενδιαφέροντος

Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε σημεία Συγκοινωνιακού Ενδιαφέροντος

 

Πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9-10 Μαΐου εκπαιδευτική επίσκεψη 46 φοιτητών του τμήματος Τοπογραφίας καιΓεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε σημεία Συγκοινωνιακού ενδιαφέροντος στη Βόρεια Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα η επίσκεψη περιελάβανε:

 – Επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας ΑΡΜΟΣ όπου οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις μονάδες κατασκευής προκατασκευασμένων στοιχείων με έμφαση στα στηθαία ασφαλείας που τοποθετούνται σε αυτοκινητόδρομους.

 – Επίσκεψη στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου όπου οι φοιτητές επισκέφθηκαν αρχικά το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στη σήραγγα των Τεμπών η οποία ήταν κλειστή λόγω έργων συντήρησης.

 – Επίσκεψη στο Μετρό Θεσσαλονίκης όπου οι φοιτητές ξεναγήθηκαν αρχικά στο κεντρικό αμαξοστάσιο όπου βρίσκεται το κέντρο ελέγχου, η συρμοί και οι διαδικασίες συντήρησης τους ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον υπό-κατασκευή σταθμό “Νέα Ελβετία”.

 Μέσα από τις παραπάνω επισκέψεις οι φοιτητές του τμήματος Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ήρθαν σε επαφή με πολλά σημαντικά και διαφορετικά ζητήματα της επιστήμης του μηχανικού τόσο σε επίπεδο υποδομών (στηθαία ασφαλείας, συντήρηση σήραγγας, κατασκευή Μετρό) όσο και σε επίπεδο λειτουργίας των μεταφορικών συστημάτων (αυτοκινητόδρομος, Μετρό).

 Τους φοιτητές συνόδευσαν ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επ. Καθηγητής και ο Δημοσθένης Παύλου, διδάσκων.